OVER DUIVENDAAL

Een historische locatie met een eigen karakter

Het gebied Duivendaal maakt deel uit Kernrand-Noordwest. In dit gebied werd in 1876 de Rijkslandbouwschool (thans WUR) gevestigd: het onderwijs- en laboratoriumcomplex Duivendaal. Naast het complex van de WUR en de bebouwingsrand van de Lawickse Allee omvat het deelgebied ook een congres- en hotelcomplex (IAC/WICC). Het WUR-complex ligt tussen de stadsgracht en de Lawickse Allee.

Duivendaal is een parkachtig gebied met grootschalige moderne gebouwen en enkele 19e-eeuwse gebouwen. De moderne bebouwing heeft een plat dak. De kleurstelling is licht. De gevels bestaan uit crèmekleurige baksteen. De 19e-eeuwse gebouwen zijn voorzien van een kap bedekt met antracietkleurige dakpannen. De gevels bestaan uit roodbruine baksteen.

Het ontwikkelingsbeleid is gericht op verbetering van de uitstraling van het centrumgebied met inachtneming van aanwezige cultuurhistorische waarden.

Kernrand-Noordwest sluit aan op het historisch waardevol centrumgebied. Op grond hiervan heeft het gebied een bijzonder welstandsniveau.

Duivendaal 1

Appartementen

In dit monumentale gebouw worden 7 appartementen gerealiseerd.

Duivendaal 2

Meteogebouw

Het Monumentale Meteogebouw midden in het centrum van Wageningen is verbouwd naar 20 studio’s en 2 appartementen.  Medio juli 2019 zijn de studio’s en appartementen met vide, luxe keuken en badkamer opgeleverd aan studenten en promovendi.

Duivendaal 3

Vrijstaand woonhuis

Karakteristiek vrijstaand woonhuis wat onderdeel uitmaakt van het in 1878 aangekochte terrein voor het bouwen van een aantal onderwijsgebouwen.

Duivendaal 10

De Lawet | 37 zorgappartementen

De Lawet wordt hier ontwikkeld naar 37 zorgappartementen met gemeenschappelijke woonkamer. De combinatie van de ligging met de Wageningse markt voor wonen met zorg, maken dit complex uitermate interessant. Het gebouw dateert uit 1880, heeft een oppervlakte van 3.463 m2 en ligt aan de voorzijde van Duivendaal, langs de Lawickse Allee. Het is het voormalige pand van Bodemkunde en Geologie van de universiteit. Het complex is door de ligging aan de rand van de historische binnenstad met winkels, supermarkten om de hoek en het busstation aan de Stadsbrink op loopafstand, zeer goed gesitueerd.